martes, 9 de octubre de 2012


SOM VALENCIANS

Avui és un d'aquells dies per presumir de valencianisme, ja que és el dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d´Octubre, en honor al conqueridor de València, el Rei En Jaume I, es homanejea València com regió i per alguns com país, com es indica el País Valencià.

I no hem de tenir vergonya perque volem ser País Valencia, com es consideren els bascs i com es pretenen, en voler secessionar o separar, després del independentisme proclamat pels catalanistes, que ja no veuen en la senyera la seua bandera, que encara que és l'oficial, es representen a l'estelada, i que han avançat unes eleccions autonómiques per fer-ne un plebiscit per demanar la independència i ser un nou país dins de la Unió Europea, encara que a molts no els agradi.

I ja per que no entrar en aquest projecte de macro-comunitat formada pel que va ser en el seu dia la Corona Catalano-Aragonesa, però en versió del segle XXI, representat en els Païssos Catalans. Cada vegada és més fort el Nacionalisme, i va endinsant les seues urpes en tots els territoris amb història, i la Comunitat Valenciana és una. I si no s'ha de veure en el resultat electoral de Compromís -aquesta coalició formada pel Bloc Nacionalista València (de la escisió de la ja desapareguda UPV-Unitat del Poble Valencià), al costat dels dissidents d'Esquerra Unida (EUPV).

Avui hem de sentir-nos orgullosos de ser valencians, encara que uns més alacantins que valencians, i altres més castellonencs que valencians, això és el que enriqueix a un poble, amb identitat i llengua pròpia, encara que a molts no ens agradi els que ens governen, que han aprofitat el poder per lucrar-se i molts per fer-se rics, i encara haguem de veure com aguanten en la poltrona, de voler carregar-se la nostra història i fer desaparèixer la nostra llengua. Aquests no són valencians, són uns aprofitats del poder i cal fer-los fora. No més corrupció i més donar al poble, que ara mateix ho necessita, menys retallades i retrocés de l'estat del benestar, perquè uns s'hagin enriquit a costa d'altres.

Visca el 9 d'Octubre! com es senyal d'identitat del nostre poble, avui cal ser més valencià que mai i lluitar per aconseguir de nou ser eixa comunitat autónoma capdavantera en el nostre país per ser exemple de moltes.

                                                                                                                                          Manel Mora

No hay comentarios:

Publicar un comentario